hoi

Anton Corbijn

Anton Corbijn (Strijen, 20 mei 1955), geboren als Anton Johannes Gerrit Corbijn van Willenswaard, is een Nederlands fotograaf die vooral bekend is geworden door zijn foto's van (rock)musici en andere artiesten. 
 Zijn eerste foto in een muziekblad was een foto van de groep Solution, die optrad op de Grote Markt in de stad Groningenin 1972.

Corbijn fotografeerde onder anderen de volgende beroemdheden: David Bowie, Miles Davis, Joy Division, Björk, Captain Beefheart, Robert De Niro, New Order, Stephen Hawking, Elvis Costello, Clint Eastwood en Herbert Grönemeyer. Na het overlijden van Herman Brood had Corbijn een tentoonstelling van nietsontziende en confronterende foto's van de zanger in het Cobra Museum in Amstelveen. Ter gelegenheid van de 70e verjaardag van koningin Beatrix maakte de fotograaf drie portretten van de vorstin.

 Ook heeft Corbijn vele platenhoezen geschoten en ontworpen voor diverse bands, zoals U2, Depeche Mode, Nick Cave, Metallica, The Rolling Stones, REM, Blof, Moke, Saybia's These are the days en de Bee Gees.

In 2007 sleepte Corbijn twee prijzen in de wacht op het Festival van Cannes voor Control, een film gebaseerd op het leven van de Britse zanger Ian Curtis van Joy Division, die in 1980 op 23-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

 Anton Corbijn fotografeert in 5 verschillende stijlen: zwart, bruin, blauw, kleur en zelf portretten.
Van elke stijl hebben we een foto gekozen die ons het meest anspreekt.

 

Anton Corbijn zijn website: http://www.corbijn.co.uk/ 

 Hiernaast ziet u een zelfportret van Anton Corbijn.

 

Zwart:

 Dit is U2

 

Bruin: 

 

Blauw:

Dit is Cameron Diaz Ewan McGregor

 

Kleur:

 

Zelf portret:

 

Zelf vinden wij de foto bij kleur het mooist, want deze heeft een goede lichtinval en het gebruikt van kleur maakt het helemaal af.